Careers

Ultra-high-capacity hydrogen refueling tankstation

Resato Hydrogen Technology heeft in samenwerking met Van Halteren Technologies het Ultra-High-capacity waterstoftankstation gelanceerd. De samenwerking tussen deze Nederlandse technologiegedreven bedrijven maakt het mogelijk om onbeperkt back-to-back te tanken voor zowel HDV als LDV.

Het H2 Direct systeem is gebaseerd op een modulaire opzet waardoor het perfect schaalbaar is voor toekomstige uitbreiding wanneer de vraag toeneemt. De kern van ons systeem bestaat uit een hydraulisch systeem dat de energie levert aan de verschillende compressortrappen. Een modulaire set intensifiers comprimeert de waterstof tot 350 en/of 700 bar. Afhankelijk van het vermogen van het hydraulische systeem kan het verschillende capaciteiten leveren, van 2.000 tot 11.400 kg per dag.

Dit is een disruptieve oplossing voor de markt van de zware mobiliteit in vergelijking met bestaande systemen. De onder druk staande waterstof kan onmiddellijk worden getankt via meerdere dispensers. Ook kan de waterstof worden opgeslagen en via buistrailers worden vervoerd naar tankstations of andere industriële toepassingen. Door de ultrahoge capaciteit en de verschillende drukken is het modulaire systeem ideaal voor het tanken van grote volumes met meerdere dispensers.

Met ons systeem kunnen bussen, vrachtwagens en auto’s tegelijk worden getankt. Dankzij het hoge prestatievermogen en minder bewegende delen heeft het systeem slechts jaarlijkse in plaats van maandelijkse onderhoudsbeurten nodig. Dit vermindert de stilstandtijd aanzienlijk en verlaagt de operationele uitgaven.

Het optioneel geïnstalleerde energiebeheersysteem is ontworpen om de stroomtoevoer te regelen en te moduleren. De netaansluiting wordt geminimaliseerd door middel van peak shaving. Zo verbetert u ook de energie-efficiëntie en verlaagt u de kosten op een duurzame manier. Het waterstofsysteem met directe compressie is slimmer en efficiënter dan elk ander systeem dat op de markt verkrijgbaar is.Ultra High Capacity
2.000 tot 11.400 kg/dag
Modular
Mogelijkheid tot opschaling wanneer de vraag toeneemt
Continious back-to-back refueling
Meerdere voertuigen tanken

Features & Benefits

  • Als eerste in zijn soort is H2direct een direct compressiesysteem met ultrahoge capaciteit waarmee waterstofvoertuigen en -schepen rug-aan-rug kunnen worden bijgetankt.
  • De lineaire eenheden van het systeem comprimeren de waterstof bij het tanken.
  • Levering van het gas volgens het tankprotocol en eliminatie van de noodzaak van tussenopslag tussen de compressor en de automaat.
  • Het waterstofsysteem met directe compressie is slimmer en efficiënter dan elk ander systeem op de markt.

Van Halteren Technologies Boxtel
Van Halteren Technologies levert hightech producten en diensten, niet alleen aan industriële klanten maar ook aan overheden over de hele wereld. Het bedrijf beschikt over uitgebreide engineeringcapaciteiten, gespecialiseerd in aandrijf- en besturingstechnologie, en investeert voortdurend in nieuwe technologieën en productinnovaties. Met deze kennis heeft Van Halteren Technologies het H2 Direct waterstofcompressiesysteem ontwikkeld.

Enabling zero-emission transportation
Snel en efficiënt waterstof tanken speelt een sleutelrol in de fossielvrije toekomst van het vervoer. Om dat te bereiken hebben we veilige en duurzame manieren nodig om waterstof voor het tanken op te slaan en te comprimeren. Waterstofopslag onder druk is echter vaak ingewikkeld en duur, waardoor vertragingen ontstaan tussen tankbeurten. Daarom hebben we onze uitgebreide hydraulische expertise gebruikt om een nieuwe standaard voor waterstofcompressie te creëren.